Hänglås

Ett bra hänglås förhindrar inkräktare från att objudna tar sig in i din lokal. Hänglåset är vanligtvis också ett villkor för att din försäkring ska gälla. Säkerhetsteknik erbjuder ett brett spann av högkvalitativa hänglås i alla låsklasser.

Klassningskraven avgör valet av hänglås

Valet av hänglås är i högsta grad beroende av klassningskraven. Ofta finns också krav från Försäkringsbolaget vilken klass hänglåset ska uppfylla för att försäkringen ska gälla.

Hänglås delas in i fem klasser (1-5).

  • Klass 1 - lås för användning där inga specifika krav på inbrottsskydd finns uppställda.
  • Klass 2 - lås för användning där kraven på inbrottsskydd i vissa delar måste underordnas kraven på snabb utrymning.
  • Klass 3 - lås för användning där kraven på inbrottsskydd är väsentligare än kraven på snabb utrymning.
  • Klass 4 - lås för användning på objekt med förhöjda krav på inbrottsskydd.
  • Klass 5 - lås för användning på objekt med extremt hög stöldbegärlighet, samt där upprepade inbrott sker trots låsning i klass 3 eller klass 4.

En tumregel att förhålla sig till vad gäller miljöer är att klass 3 ofta gäller inomhus och att klass 4 gäller utomhus. Ett lås i högre klass uppfyller alltid kraven i en lägre klass.

Vi har hänglåsen som krävs

I vår välsorterade butik tillhandahålls alla typer av hänglås, från enkla men prisvärda lås till klassade lås för klass 2 till 5. Hänglåsen hämtas från välrenommerade leverantörer som t.ex Abus och Anchor.

Sortimentet omfattar hänglås med hög eller låg bygel som väljs utifrån utrymmet där hänglåset ska sitta. Hänglås erbjuds även med löstagbar bygel, allt för att erbjuda dig som kund den bästa lösningen.

Vi kan också erbjuda hänglås som är väderskyddade för placering i miljöer med tuffa påfrestningar från väder och vind.

I klassade lås kan vi montera in en låscylinder så att du som kund kan nyttja samma nyckel i hänglåset som i övriga låscylindrar i fastighetens låssystem.

Tveka aldrig att kontakta oss om du känner dig osäker vid ditt val av lås.